"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 15/5 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μερικοί απόφοιτοι με καλές δουλειές πλέον, συζητούσαν για τις ζωές τους σε μια γιορτή σχολικής επανένωσης. Αποφάσισαν να επισκεφθούν τον συνταξιούχο παλαιό καθηγητή τους, που πάντοτε ήταν πηγή έμπνευσης γι΄ αυτούς.
 
Κατά την επίσκεψη η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα παράπονά τους για τη δουλειά, τη ζωή τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους.

Ο καθηγητής τους έφτιαξε ζεστή σοκολάτα σε μια μεγάλη καράφα και ταυτόχρονα έφερε και κούπες διαφόρων ειδών και υλικών, ακριβές και φτηνές, όμορφες και άσχημες. Ύστερα τους κάλεσε να σερβιριστούν μόνοι τους.

Όταν όλοι πήραν από μια κούπα ο καθηγητής είπε: "προσέξτε ότι όλοι πήρατε τις ακριβές και όμορφες, αφήνοντας πίσω τις φθηνές και άσχημες".

'Ενώ είναι φυσικό για εσάς να θέλετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, αυτό είναι η αιτία των προβλημάτων σας. Η κούπα δεν προσθέτει τίποτα στην ποιότητα της σοκολάτας. Συνήθως είναι απλά πιο ακριβή και σε κάποιες περιπτώσεις κρύβει αυτό που πίνετε.

Αυτό που πραγματικά θέλατε, ήταν ζεστή σοκολάτα. Δεν θέλατε την κούπα. Αλλά συνειδητά διαλέξατε την καλύτερη κούπα. Και πολύ σύντομα αρχίσατε να κοιτάτε τις κούπες των άλλων.

Τώρα σκεφτείτε αυτό :

Η ζωή είναι η ζεστή σοκολάτα.

Η δουλειά, το χρήμα και οι θέσεις εργασίας σας είναι η κούπα. Είναι απλώς τα εργαλεία για να κρατήσετε τη ζωή.

Η κούπα που έχετε δεν χαρακτηρίζει, ούτε αλλάζει την ποιότητα της ζωής σας. Μερικές φορές με το να επικεντρώνεστε στην κούπα, δεν απολαμβάνετε την ζεστή σοκολάτα που σας έχει δώσει ο Θεός.

Πάντοτε να θυμόσαστε αυτό. Ο Θεός φτιάχνει την ζεστή σοκολάτα. Δεν διαλέγει την κούπα.

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα.

Είναι εκείνοι που φτιάχνουν το καλύτερο, με αυτά που έχουν.

 
Ζήστε απλά.............

Αγαπάτε γενναιόδωρα.......

Ενδιαφερθείτε βαθιά.......

Μιλάτε ευγενικά...............

 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΘΕΟ

και θυμηθείτε


ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...